Gijs Koelemeijer

Water, zwemmen en zwemles geven: het is Gijs Koelemeijer met de paplepel ingegoten. Vader Jos geeft al ruim 40 jaar zwemles en startte in 1983 zijn eigen zwemschool in Hoogwoud. Als kind vertoefde Gijs vaak in de zwemschool van zijn vader en vanaf zijn 14e leerde hij als 'stagiair' al de kneepjes van het vak kennen. Om een zakcentje te verdienen maakte hij de kleedkamers en andere ruimtes schoon. En zo was Gijs bijna altijd in het zwembad te vinden.

Op zijn 16e kreeg hij zijn eerste ‘eigen’ zwemklas. Gijs: “De kinderen kenden mij al goed omdat ik altijd in de zwemschool was en vaak meehielp met lesgeven. Het lesgeven beviel me zo goed dat ik besloot om het diploma van zweminstructeur te halen.” Daarvoor moest Gijs wel tijdelijk zijn zaterdagbaantje opofferen, want gedurende een half jaar reisde hij elke zaterdag naar Amsterdam om de opleiding te volgen. Het zal niet verwonderen dat hij veruit de jongste student van de groep was. Op zijn 17e was hij gediplomeerd zweminstructeur.

Sinds 2 november 2013 is Zwemschool Gijs Koelemeijer een feit. Met veel plezier en inzet geven we zwemles in Spaarnwoude en Uitdam en ook nog steeds in Hoogwoud.

Gijs: “Kinderen worden bij ons individueel beoordeeld, en niet per groep. Kinderen zwemmen af als ze eraan toe zijn. Als een kind technisch en op kracht voor ligt op de rest van de groep komt het eerder in aanmerking om af te zwemmen. Zo beoordelen we ieder kind individueel en zwemt elk kind op het niveau en tempo dat bij hem of haar past. Wij vinden het belangrijk dat kinderen technisch goed kunnen zwemmen, de basis moet goed zijn. Zo voelt het kind, maar ook u als ouder, zich zelfverzekerd."

In het kort

Kleine groepjes ▪ zwemles in diep water ▪ persoonlijke aandacht ▪ internationale zwemdiploma’s ▪ eerlijk advies ▪ ook privéles ▪ leren zwemmen mét plezier ▪ goed contact met ouder en kind ▪ elke drie maanden kijkles

Contact

Zwemschool Gijs Koelemeijer ▪ Telefoon (06) 41162312 ▪ E-mail gijs.koelemeijer@gmail.com

Aanmelden

Wilt u uw kind aanmelden voor zwemles? Klik hier voor het inschrijfformulier. Na ontvangst nemen we zo snel mogelijk contact met u op

Diplomazwemmen

De data voor 2024 zijn:
1 juni 2024
13 juli 2024
28 september 2024
30 november 2024