ZWEMSCHOOL GIJS KOELEMEIJER
 
 

 

Gijs Koelemeijer

Water, zwemmen en zwemles geven: het is Gijs Koelemeijer met de paplepel ingegoten. Vader Jos geeft al ruim 40 jaar zwemles en startte in 1983 zijn eigen zwemschool in Hoogwoud. Als kind vertoefde Gijs vaak in de zwemschool van zijn vader en vanaf zijn 14e leerde hij als 'stagiair' al de kneepjes van het vak kennen. Om een zakcentje te verdienen maakte hij de kleedkamers en andere ruimtes schoon. En zo was Gijs bijna altijd in het zwembad te vinden.

Op zijn 16e kreeg hij zijn eerste ‘eigen’ zwemklas. Gijs: “De kinderen kenden mij al goed omdat ik altijd in de zwemschool was en vaak meehielp met lesgeven. Het lesgeven beviel me zo goed dat ik besloot om het diploma van zweminstructeur te halen.” Daarvoor moest Gijs wel tijdelijk zijn zaterdagbaantje opofferen, want gedurende een half jaar reisde hij elke zaterdag naar Amsterdam om de opleiding te volgen. Het zal niet verwonderen dat hij veruit de jongste student van de groep was.

Op z’n 17e was Gijs gediplomeerd zweminstructeur. Terwijl hij zijn VMBO-diploma ‘Handel en administratie’ en MBO 4-diploma ‘Meubelmaker’ haalde, was hij ondertussen elke vrijdagmiddag en zaterdag in de zwemschool te vinden. Honderden zwemmertjes haalden onder zijn leiding hun A, B en en/of C-diploma.

Na een wereldreis van een jaar waarin hij onder meer Australië, Nieuw-Zeeland en Thailand aandeed, kwam Gijs bij terugkomst ter ore dat in De Rijp een nieuw warmwaterbad gebouwd werd. Hij ging er meteen op af. Met succes, want sinds 2 november 2013 is Zwemschool Gijs Koelemeijer een feit. Met veel plezier en inzet geeft hij zwemles in De Rijp, Spaarnwoude, Uitdam en soms nog in Hoogwoud.

Gijs: “Kinderen worden bij ons niet per groep beoordeeld, maar individueel. Kinderen zwemmen af als ze eraan toe zijn. Als een kind sneller gaat dan de rest van de groep, dan zetten we hem in een groepje dat verder is. Zo beoordelen we ieder kind individueel en zwemt elk kind op het niveau dat bij hem past. Het voordeel is dat kinderen die bij ons leren zwemmen ook écht kunnen zwemmen. Als een kind zijn A-diploma heeft, kun je er als ouder zeker van zijn dat je kind kwalitatief goed kan zwemmen.”

  • In het kort

    Kleine groepjes ▪ zwemles in diep water ▪ persoonlijke aandacht ▪ internationale zwemdiploma’s ▪ eerlijk advies ▪ ook privéles ▪ leren zwemmen mét plezier ▪ goed contact met ouder en kind ▪ elke drie maanden kijkles.
  • Contact

    Zwemschool Gijs Koelemeijer  ▪ Telefoon (06) 41162312  ▪ E-mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. ▪  Adres De Rijp: Groenedijk 6  1487 ME  Oost-Grafdijk ▪ Adres Spaarnwoude: Zuiderweg 2  1165 NA  Halfweg ▪ Adres Uitdam: Zeedijk 2  1154 PP  Uitdam  
  • Aanmelden

    Wilt u uw kind aanmelden voor zwemles? Klik hieronder op aanmelden voor het inschrijffomulier. Na ontvangst nemen we zo snel mogelijk contact met u op. Aanmelden
  • 1